HIEMAN TIETOA MITALEISTA

 

Taidemitaleita suunnitellaan usein jonkin tapahtuman tai henkilön juhlistamiseksi. Mitali tehdään useimmiten kaksipuoliseksi. Usein taiteilijat tekevät myös ns. vapaita mitaleita, jolloin toteutuu jokin tekijää kiehtonut tai vaivannut aihe.

 

Valamalla tehdään mitaleita kun on kyse pienistä sarjoista. Valettu mitali mahdollistaa voimakkaiden muotojen käytön. Lyömällä toteutetaan mitali silloin kun halutaan suuria, yli sadan meneviä sarjoja. Yksikköhinta on silloin edullisempi.

 

Koska mitalit ovat edullisia ovat monet kiinnostuneet niistä keräilyn kohteina tai lahjaesineinä. Myös merkkipäivä tai muu tärkeä tapahtuma voidaan ikuistaa mitaliin.

 

Mitalitaide on suomessa kansainvälisestikin maailman huipputasoa. Suomessa mitalitaidetta tukee ja edistää Suomen Mitalitaiteen Kilta

 
 

TAIDEMITALI YRITYKSEN KÄYTÖSSÄ

 

Pronssiin valetulla taidemitalilla voidaan erinomaisella tavalla juhlistaa yrityksen toimintaa. Mitalissa voidaan taiteellisin keinoin kuvata yrityksen historiaa ja tavoitteita, merkkipäiviä tai muita tärkeitä tapahtumia. Mitali on yksilöllinen lahja halutessa huomioida yrityksen omia toimihenkilöitä tai yhteistyökumppaneita.

 

Mitali tehdään useimmiten kaksipuoliseksi. niiden valmistusmäärä sovitaan rajalliseksi ja mitalit numeroidaan samaan tapaan kuin grafiikka. Tyypillisesti mitali on halkaisijaltaan n. 12 cm ja painoltaan kilon verran.