Pertti Kukkonen on palkittu monissa taide- ja ympäristötaidekilpailuissa. Kansainvälistä menestystä toi vuonna 2014 finaalisija YK:n toimiston edustalle New Yorkiin järjestetyssä kansainvälisessä veistoskilpailussa, johon osallistui tekijöitä yli 80 maasta. 

Julkisia teoksia on Helsingin Ruoholahdessa, Leppävaarassa, Malmilla ja Vuosaaressa sekä useissa Suomen kaupungeissa. Viimeisimpiä teoksia ovat vuonna 2017 valmistuneet HUS/Lohjan psykiatrisen uudisrakennuksen taideteos sekä 2018 valmistuneet Kivistön alueen neljä julkisivureliefiä. 

 

Hän oli myös mukana työryhmässä suunnittelemassa ja toteuttamassa REDin kookasta maisemointiteosta ” Valaskala”. 

 

Kirkollista taidetta edustaa kilpailuvoittona toteutettu Vantaan Pyhän Laurin kappelin taideteos vuonna 2010. 

 

Teoksia on kotimaassa lähes kaikissa tärkeimmissä taidekokoelmissa sekä ulkomailla The British Museumissa Lontoossa ja Euroopan Keskuspankissa Frankfurtissa. 

 

Pertti Kukkonen on käyttänyt materiaaleinaan puuta ja pronssia, mutta viime aikoina yhä enemmän betonia. Hän on kehittänyt betonin esteettisiä ominaisuuksia yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa ja tehnyt useita alaan liittyviä keksintöjä. Vuonna 1998 Suomen Betoniyhdistys palkitsi hänet Vuoden Betoniteko – palkinnolla betonin ulkonäköön liittyvästä kehitystyöstä. Vuonna 2011 hänet palkittiin ”European Copper in Architecture “ –pääpalkinnolla yhdessä Avanto-arkkitehtien kanssa Vantaan Pyhän Laurin kappelin kuparikäsittelyistä. 

 

Pro Sculptura-mitali myönnettiin hänelle vuonna 2017.